Δελτία Τύπου | 12/01/2018

Η Talentia Software εξαγοράζει την ελβετική εταιρεία Addedo

Talentia Addedo

Η Talentia Software ανακοινώνει την εξαγορά της ελβετικής εταιρείας Addedo
Η Talentia Software, κορυφαίος πάροχος λογισμικού διαχείρισης Ανθρώπινου δυναμικού και Χρηματοοικονομικής Απόδοσης, επιταχύνει τη διεθνή της ανάπτυξη με την εξαγορά της ελβετικής εταιρείας Addedo. Η εξαγορά αυτή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της στρατηγικής της Talentia Software να επεκτείνει το προβάδισμά της στην αγορά λογισμικού διαχείρισης της εταιρικής απόδοσης (CPM) και να γίνει ένας ευρωπαϊκός «παίκτης» κλειδί στην αγορά αυτή.
 Η εταιρεία Addedo, με έδρα το Zug της Ελβετίας, είναι μια εταιρεία συμβούλων πληροφορικής που ειδικεύεται στις εφαρμογές λογισμικού και υπηρεσίες διαχείρισης της επιχειρησιακής απόδοσης (CPM). Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες της Addedo επικεντρώνονται στην εφαρμογή του λογισμικού CPM, καλύπτοντας βασικές λειτουργίες όπως η χρηματοοικονομική ενοποίηση, ο προϋπολογισμός, ο προγραμματισμός, οι αναφορές και οι αναλύσεις. Η Addedo λειτουργεί επίσης ως ανεξάρτητος μεταπωλητής κορυφαίων λύσεων λογισμικού CPM της αγοράς, προσφέροντας υπηρεσίες συντήρησης και υποστήριξης στους πελάτες της. Με πωλήσεις περίπου 11 εκατομμυρίων ευρώ,  με 25 υπαλλήλους και 200 πελάτες, μεταξύ των οποίων πολλές εταιρείες που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο, η Addedo έχει γραφεία στην Ελβετία, τη Γερμανία και τον Καναδά.
Με πωλήσεις άνω των 55 εκατομμυρίων ευρώ (2016), η Talentia Software δραστηριοποιείται στη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα. Σύμφωνα με την εταιρική στρατηγική εξαγορών, αυτή η δυνατότητα εξωτερικής ανάπτυξης επιτρέπει στην Talentia Software να δημιουργήσει φυσική παρουσία και να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στις χώρες που εξυπηρετούνται από την Addedo. Η εξαγορά αυτή θα ενισχύσει επίσης σημαντικά τις δραστηριότητες και την τεχνογνωσία για την λύση Talentia Financial Performance.
Η Addedo είναι ένας αδειοδοτημένος μεταπωλητής της IBM Cognos (ESA Partner) και της Longview, παρέχοντας υπηρεσίες στους πελάτες της για την υλοποίηση, συντήρηση και υποστήριξη αυτών των λογισμικών. Στο πλαίσιο αυτής της εξαγοράς, η Addedo θα συνεχίσει να λειτουργεί υπό το δικό της εμπορικό σήμα, αξιοποιώντας τις ισχυρές εταιρικές σχέσεις της για να επεκτείνει τις αγορές της. Η εξαγορά αυτή θα δημιουργήσει μία φυσική ένωση δυνάμεων και θα συμβάλει στην πραγματοποίηση ισχυρών συνεργασιών μεταξύ της Talentia Software, ενός παρόχου λογισμικού και της Addedo, μίας εταιρείας συμβούλων παροχής υπηρεσιών πληροφορικής και υποστήριξης.
Ο Michael Kempter θα παραμείνει Πρόεδρος της εταιρείας Addеdo για να διαχειριστεί τις δραστηριότητες της Talentia Software στην περιοχή DACH (Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία) και στη Βόρεια Αμερική, με την πλήρη υποστήριξη της σημερινής ομάδας διαχείρισης. Ενώ θα συμμετέχει στην Εκτελεστική Επιτροπή της Talentia Software και θα αναφέρεται απευθείας στην Viviane Chaine-Ribeiro.
Δήλωση της Viviane Chaine-Ribeiro, Πρόεδρος της Talentia Software: «Αυτή η εξαγορά είναι ένα νέο κρίσιμο βήμα στην στρατηγική ανάπτυξή μας. Θα ενισχύσει περαιτέρω το προβάδισμά μας στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά του CPM και θα επιταχύνει την ανάπτυξή μας σε χώρες όπως η Ελβετία και η Γερμανία. Θα μας επιτρέψει επίσης να έχουμε παρουσία στη Βόρεια Αμερική, όπου η Addedo άνοιξε πρόσφατα  γραφεία. Είμαστε ενθουσιασμένοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την Addedo, η οποία πέτυχε σταθερή ανάπτυξη με την πάροδο των χρόνων για να φτάσει σε ηγετική θέση στην αγορά σήμερα. Η Talentia Software θα επωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό από τις ιδέες της Addedo και από την αποδεδειγμένη εμπειρία στα λογισμικά για τη διαχείριση της χρηματοοικονομικής απόδοσης η οποία στη συνέχεια θα μας επιτρέψει να προσφέρουμε πρόσθετη αξία στους πελάτες και το προσωπικό μας.»
Δήλωση του  Michael Kempter, Πρόεδρος της Addedo: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενταχθούμε στην Talentia Software και να συγχωνεύσουμε τις ικανότητες και τις δεξιότητές μας. Μοιραζόμαστε κοινές αξίες, συμπεριλαμβανομένης της δέσμευσης για την παροχή της υψηλότερης ποιότητας υπηρεσιών στους πελάτες μας. Θα επωφεληθούμε από την ανταλλαγή τεχνογνωσίας των εταιρειών μας,  θα επεκτείνουμε το τρέχον χαρτοφυλάκιο προϊόντων μας και θα συνδυάσουμε τις δυνάμεις μας για να ωφελήσουμε τη Χρηματοοικονομική Απόδοση των πελατών μας.»